CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, December 30, 2010

...AKu SUke dYE tp Dye SUke ORg LaiN.......

uwaa......arini aku nk luahkan isi hati aku ni....aku da jatuh cinta pd seseorg....aku suke tgk dye..aku suke perhati aksi dye...walaupun dye xla hensem cm org2 lain...tp hatiku da terpikat pd dye....tp y mbuatkan hati aku pilu...dye xmungkin suke kn aku....dye xmungkin memandang aku walau sbelah mata......kerna diriku xpnh d kenalinye.....sedihkan...peritnye cinta sebelah pihak....korang2 nk tau x sape y aku mksdkn tu??? ish...malu je lau gtau org.... bikin kontroversi lah...tp aku xkisah la...urm...ak da ready nk pkenalkn buah ati bru ni...

jeng...jeng...jeng.....







heee...lau awek dye tau mamp0ss aku...
tp xsalahkn aku jdkn dye kekasih gelap ku...

(hiburan semata-mata)

Wednesday, December 8, 2010

~TERsePit~


aku bukannya baik sangat..aku bukan cm mama...aku suke memberontak...tp bila aku hampir jd cm mama..aku diam jew....org pijak2 pulak kepala erk....aku benci!!! kenapa aku perlu bersabar ngn org cm ni???? sedangkan dye ???
aku btul2 xfaham...aku bingung....

kenapa kita perlu korbankan apa y kita ada sebelum ni untuk orng y xpernah pikirkan kita??? dye lupa agk nye...kebahgiaan dye hari ni adalah kesengsaraan kami.... kenapa mesti begitu???

AKU TERSEPIT ANTARA RASA HORMAT N EGO....

rindu ter ubat kowt

ari ni rindu aku da terubat....
rndukn blog aku...facebook aku..
aku sbnrnye da lame x ngadap diary ni n fb aku...
sejak laptop aku memberontak sejak tu la rndu ku me me..
me ape2 je la....

sementare aku jalani hidup tnpa laptop ni....
sngt sngt sngt la boring...
aku mcm xtau nk isi masa y agk bnyk ni....

Wednesday, November 10, 2010

cerita sensasi hari nie~ mesti bace

hah...aku nk kaci tau satu cerita ni....tp xsensasi cm title tu...sebenarnya...
AKU LAPAR!!.
aku makan 3 keping roti jew arini..perut aku duk 'berteriok' jew...bukan aku xnk p beli nasi...bkn aku xde duit.. ade la... tp aku tkut mkcik nasi lemak tu sound cmni jew...
"duit xckup ni lg 30cen..harga nsi sbungkus rm2.50..da la sume syiling..berkarat pulak tu."
haa...aku xnk la kene sound cmtu..wat malu kat org jew...

aku p cter kt mamat ni:




nk mintak simpati la konon...bia dye tau aku ni lam kesusahan skit....
dye bleh ckp cmni dlm version kelonton "b0 la cyt0, abih dh air mata aku nih, xcekak nk triok dh braso. cyto nih xlulus d pnggung wayng, cyt0 nih kne msuk lam bersama mu."
(kepada sesape perlukn jurubahase jgn segan2 tanye je k)

hahaha...bersamamu erk....sensasi jgk kn....

HULURKAN TANGAN,RINGANKAN BEBAN....

Monday, November 8, 2010

touching ni....

Rasulullah s.a.w. telah bersabda yang bermaksud: "jika kamu bertiga maka janganlah dua daripada kamu bercakap-cakap meninggalkan yang ketiga kerana perbuatan benini akan mendukacitakannya." (al-Bukhari dan Muslim)


3 person is impossible to be together..so, sy undur diri dulu la...

arap2 mereka bace entry aku kali ni.....






Friday, October 29, 2010

pada pagi y masih gelap


eeeiiiii
nantoknye....
tp b4 aku p tdo..
aku nk ngade2 ngn diary aku lu...

ari ni epi cgt2..
sbb aku xstdy lol..
exam nye lusa...
epi sgt..
xstress lgsng...

bagusnye aku..
kn..kn..kn,,,,

bongok nye aku....
aku p cri blik ex y ngokngek...
y da putus 3taun y lalu...

nth npe tbe2 aku tringt kt dye pas tgk vdeo zizan..
muke dorg sjibik...
sumpah aku x tipu....
tgk ni...







my ex y ngongek
ni je koleksi y aku ade..

dan yng ni pulak....





zizan raja lawak...
same x???
same kn...kn..kn...

dua2 org ganu..
uish..
mula2 zizan ni aku ngt kn ex aku ngokngek tu....
tp ari ni bru aku konpem kn zizan n mamat ngokngek ni bkn org y same...
aku da tau pkembangan dye..
dye da single la...
ermmmmm....
dan y bestnye dye still ingt aku la....

wing wing wing....

nk tito2...
mata aku da jerit2 ni...
layan......






Thursday, October 28, 2010

syg....lgmbar bogel pleaseeeee....

salam,

haaa jangan terkejut, sy rasa inilah trend skrg. yg lelaki mintak ngan pompuan, yg pompuan mintak ngan lelaki - paling selalu berlaku - pakwe makwe. ada sesiapa yg terbagi ker? or cadang nak mintak? or nak bagi sbg tanda syg?

pd sy, saat anda memberi itu, walaupun utk tujuan koleksi peribadi ker aper, dgn janji sumpah aku janji/surat akuan mahkamah ker utk simpan sebaik mungkin..saat anda tekan butang send tuuu..hidup anda dah hancur dah. anda meletakkan diri anda dlm satu keadaan yg sgt berisiko, anda menjadikan diri anda vulnerable utk dimanipulasi oleh orang lain. jgnlah berkompromi dlm hal ini. maruah anda bukan utk digadaikan. mmg skrg anda takder mslh, tapi saper tahu ms dpn, bila dah putus/komputer/hp kena hacks... baru tu lah tau langit nie tinggi ker rendah.

rasanya dah ada thread nie dulu, tpi who cares? just nak remind balik, bagi kasi refresh balik, jgnlah, sayangi diri anda dan maruah. jgn nanti benda nie menghantui hidup anda di masa dpn, kena ancam ke, minta duit utk tutup mulut etc. masa tu barulah nak carik biro bantuan MCA. dah lewat dah, maruah anda dah tergadai time tu. anda mungkin blh halang org tu, tapi maruah yg dah tercemar, gambar yg tersebar di internet, di tonton dgn jelas oleh semua orang (jiran, kawan sekolah, sepejabat, bos dll) takkan dpt menutup aib yg terpahat selamanya. selamanya dosa itu akan menghantui anda, selagi wujudnya internet, selagi itu orang akan tengok, tengok, tengok dan tengok... diri anda tanpa seurat benang.

Wednesday, October 27, 2010


otak serabbut.. romantik kacau everything in one




Tuesday, September 7, 2010

wish for me >3



happy birthday to me

happy birthday to me

happy bithday to ADLIYANA

happy birthday to me.....

Monday, August 23, 2010

Fieka Shafika: 30 perkara tentang wanita~

Fieka Shafika: 30 perkara tentang wanita~

seronok

-->aku mengamuk lagi

hai
aku tgh hot ni
walaupun ni cter lama
bile di ingatkn balik memang rase nk pelempang org je
ari khamis lepas
ade la sorg hamba Allah ni
menyumpah aku
dye cakap aku *nate
(dlm bHsa kelantan)
aku xtau la apa salah aku kat dye smpai dye bengang
aku pulak pantang org mulut celupar
nasib baik xkene penampar aku
aku mengamuk sakan sebab xleh nk lepaskan marah aku kt dye
aku lepas kat benda lain
cm biasa hempas pintu sekuat hati
y kelakarnya
aku campak duit RM200
konon nya nk bg dye sbb memikirkan dye banyk tolong aku
aku lg la sedih+bengang
aku menangis sekuat hati
time tu aku kt tangga level 4
ad la sorng mkck cleaner ni naik tgk aku
dye la pujuk aku
dye kate smpai bawah dengar aku nangis
risau dye
datz y la dye naik jenguk aku
anywy mkcik
thenz cz da pujuk hati ni

p/s: sorry kawan, aku cannot go ngn orng mulut cam tapak sliper ni...siyesly.....
so please....

Friday, August 13, 2010

WUT EVA

sudah lama aku tinggal kan diary aku ni
almaklum la kt umah je y syok on9
kt kolej line cm siput
nyampah aku nk on9
smlm aku dah smpai umah setelah lame aku menjadi anak perantau di negeri sendiri
(ERRRRKKKKKKKKKK)
macam2 cter nk aku kongsi kan
3 ari lepas kete aku telah di clamp oleh trafic UiTM
3 ari kete aku tersadai
cian dye
mula2 aku bengang gak ngn guard UiTM ni
dah makin mengada2
huh!!!
aku kene denda rm20
kene bayar dlu bru kete aku dibebaskan

semalam lak aku dapat mc
kuang3
xsakit pun padahal
doktor UiTM kene kelentong
bkn aku sowg je y kelentong doktor tu
jiha n eniey also
cmne ktowng leh jd GILA cm tu????
pg tu pkul 8.00 ade test PERSONAL PLANNING
ktwng ttdor n tersedar tepat pkul 8.oo
bile dah smpai class tgk jam pkul 8.35
intai2 lam class
mak aih!!!
syok nye dorg jwb soklan
cuak lak ktwng nk masuk
ape lg
blah la
dpt lak idea nk g ambk mc
ktwng ckp kt dktor y ktwng da tkene
CIRIT BIRIT
hehehehehe
keje giler tol
lectrr bg test kt ktwng mggu dpn n soklan lain...
adohyai...
mesti makin susah kn soklan tu...
ermmm...
nasiblah badan
tnggung sendiri.....

SELAMAT MENYAMBUT BULAN Y MULIA
POSE JGN XPOSE!!!

Wednesday, July 28, 2010

kembali pulang

kasih sayang

cinta

kepercayaan

yang dulu telah hilang

kini kembali

bikin wa manyak fenin

Wednesday, July 21, 2010

in MY Heart Was GonE




hari ni aku dah kehilangan
perasaan
kasih sayang
cinta
kepercayaan
n
aku merelekan segalanya pergi dari hidup ku
bahagialah kau wahai insan2


derhaka->mama->sorry->love

aku aNak DERhAKA

mAma

iM sOrRY

I LOve YOu

Wednesday, July 7, 2010

TeMbiKai cUak--> pucat


Seorang makcik nak beli tembikai merah,

penjual menjamin tembikai yang dijualnya berwarna merah,

tetapi bila tembikai tersebut berada di tangan makcik,

tiba-tiba ianya terlepas, jatuh dan berwarna sedikit keputihan,

takut di panggil penipu, si penjual pun berkata,"Eh! Tadi merah,

pasal jatuhlah, dia takut terus jadi pucat dan putih."

Makcik tu pun baling tembikai tu kat muka si penjual tu.

Monday, July 5, 2010

melaWAN peRaSAan...BukAN ku pinTA. --> MAma




i miss my mum.....
saat2 cmni..
aku berada jauh ngn mama....
mama ckp...
kakak bagus de tmpat bleh lari...
mama??
tanggung sorg2..
xleh lari mne2...
now aku tgh tgu peluang utk balik selangor....
nk lari lagi jauh....
aku kcian kt mama....
sumpah!!!
aku RINDU mama,adik2 n papa...
aku xpenah nangis even aku duk lbih jauh dari skng..
but now??
aku menangis???
mesti org xpercaya.....
aku still duk 1 negeri lagi ngn family...
tp aku xboleh balik...
aku still tgh ubat hati y penah dikecewakn ni...
so...
terpaksa lh aku tanggung kerinduan y xpenah putus ni...
aku bayangkn mama y lebih kecewe ngn hidup dye...
itulah y buat aku bertahan smpai skng...
aku xnk mama tgk aku lemah..
sbb aku nk salurkn kekuatan aku utk mama,adik2....
sampai bila penderitaan kami akn berakhir????

mau bikin wa malu aa????




OMG!!!!
wat shes doing??
post cmni kat wall facebook aku???
aku hutng dye??
ya...betul aku hutang
skng hutang tu dah berpindah ke
AMIR HARIS FAIZAL BIN OMAR
klakar...
total sbnr rm 260...
1st aku bank in rm50
then 2nd time rm100
n 4 d last rm110
aku pas duit tu kt
dat guy y aku sebut td
n now she said aku still de hutang rm160????
girl ni penah cll mama.
menangis2...
merayu2 kt mama
mama ckap klu betul kakak hutang mama akn bayar..
but i said no!!!
i paid already..
so mama xpayah susah hati k...

dat girl mau bikin wa malu..
nk bikin wa panas..
wa co0l jaa....
hahahahahahahaahahah

Sunday, July 4, 2010

cinta gila<-->gila cinta--> gila2


hahahahaha
tbe2 jd speechless...
cmne nk mulaakn ye???
urmm...
let me think 1st k..
haaaa
aku de bkwn ngn sowng mamat ni
3taun
but we never meet
tp aku boleh jd dri sndri ngn dye n dye selesa ngn aku
anywy he is a player
tukar pompuan cm tukar baju
tp pelik nya ngn aku xde r pulak
he knows evrythng about me
n me too
kenal family die,sedara mara dye,kawan2 dye
but
never know him
walaupun sekeping gambr aku xpenah tengok
kelakar kn...???
orng kate aku gile
nevermind!!!!
y penting aku happy ngn dye
n dye happy ngn aku
bile borak ngn die aku penat
gelak,gelak n gelak..
mymum pun leh ngam ngn dye..
xkisah aku gayut ngn dye..
kalau ngn exbf aku..
HARAM!!!!
walaupun xpenaah jmpe.xpnh bertentang mata, xpenah sume2 la...
tp i know him well
klu dye tipu pun aku dpt tau,
cara dye layan gurl lain...
haa
1 lagi..
dye slalu ngorat ngn gurl lain tp tnpe pengetahuan gurl tu dye call aku n xletak
aku duk dengar la minah2 senget tu melayan dye
hahahaha
cair punye la spe dgr dye mengayat
tp ngn aku
smpai skng xdpt2
padan muka dye...
aku xtau ape kesudahan crite antra kami..
DIA SAYANG AKU....!!!
but never believe him....
dye penah btunang mse taun baru cina
dye knl dat girl last year,sbulan knl trus girl tu ajk btunang..
dye terima sbb dat girl very nice..
aku akui dat girl memang baik
ada2 ciri2 isteri solehah,warak...
tp mamat ni BODOH!!!
p putus kn tunang..
alasan nye y juga sangat BODOH bagi aku
xboleh ngm ngn dat girl
adoi
aku marah la
senang2 je die nk mainkn perasaan owg..
tp bile aku pikir2 balik
memang pun
mamat ni gilo punye olang.



n now he promise never do it again n again
swear it....
hpefully...
skng pun dye dah mula nk control aku..
apakah tanda2 itu???

endingnye????
aku pun xtau...arap2nye...
(hehehehehe)



Wednesday, June 30, 2010

-->peTua TErCEkiK tuLAnG

Petua tercekik tulang
Aku datang dari keluarga yg besar...16 adik beradik, bila sesekali berkumpul, dah tentu mak aku akan buat
majlis makan besar-besar dan best-best!!!

Dalam ramai2 adik beradik, bukan semua yg suka stail aku, apabila aku bawa gaya hidup "
gaya pulang ke pangkal jalan'"...maka adalah yg tak kena sana sini...oh..
Masa makan, aku pun duduk lah cara Nabi..(rujuk ustaz) lalu ada yg sound:
"apahal duduk macam nak berlari ajer...."
"tak baik lutut tinggi pada makanan.."
" ni duduk ke nak berak nie..?"
Oleh sebab aku lelaki beriman, maka aku buat muka seposen...aku pun basuh tangan,
Nota untuk mua'alaf: sebelum makan sunnah Nabi adalah basuh kedua2 tangan dan berkumur,
insyaAllah jika korang amal nie, sebelum korang mati Allah
akan mempermudahkan segala urusan hutang piutang korang. -Hutang kereta/rumah/ kahwin/ study/along bla bla bla!!!
Sambung balik, aku pun berpikir...ada baiknya juga Nabi tak makan pakai sudu @ garfu, kalau Nabi makan pakai sudu,
susah pulak org miskin macam aku nak ikut sunnah Nabi, nak pakai sudu material apa? stainless steel ke inconnel 601?
nak pakai colour camne? matelic ke cooper? kan susah tu!!! tu belum lagi jika Nabi makan pakai kerusi dan meja..
bentuk bulat ke bentuk heksagon?, oktagon?, nanagon? nak kena pergi Kedai perabot buat ansuran mudah! jimat !
hanya RM 1 dan tunggu 30 hari, kunjungilah kedai perabot terbesar di Malaysia , bla bla bla!!! Oh..
Biasa korang belajar doa makan macam nie:
"Allahummabariklana (hingga akhir)Tapi tu sebenarnya doa tengok makanan, doa makan mudah sajer:
"Bismillah, barkatillah"
Lepas tu makan lah, dengan tiga jari(sunnah Nabi)
kemudian, ada pulak suara2 yg sound: "Eh, kenyang ke makan dengan tiga jari? "
aku kata: "huh, anak cina makan dengan dua kayu elok2 habis nasi satu pinggang!!! "
Tapi oleh kerana aku sorang jer yg makan dengan tiga jari, org lain makan dengan lima jari, maka aku lihat
kadar flow of suapan dan kadar quantity of lauk-pauk diorang lebih laju dan maju, maka aku menukar jariku dari
3 kepada 5...oh..tepuk dada tanya iman..
Kemudian aku minum dari tangan kanan yg tidak berbasuh...
Diorang tegur: "essh..pengotor betullah"
Aku kata: "Apa pulak kotor, aku makan nasi, buka tahik!!!"(tapi aku kata dalam hati sebab aku lelaki beriman)
"Nie, apahal jilat2 jari nie? lucah betul!!"-tanya diorang pada aku..
"Makan ayam sedap sampai ke kaki....makan sate sedap sampai ke lidi he he eh"-kataku. ..
Banyak pulak diorang komplen cara aku makan..err maksud aku cara Nabi makan... aku tahu tak berguna berdebat
ngan mereka lalau aku ubah topik dengan bertanya :
Tahukkah korang kenapa lembu makan rumput dan kambing makan daun?
Abang aku kata: sebab tengkuk lembu berat...bla bla bla..
Aku kata: "salah!!! lembu makan rumput dan kambing makan daun sebab mereka lapar!!!(tak lawak) ha ha ha!!!"
aku menyambung: "Penting makan cara Nabi sebab kita hari2 makan, tapi bila tak ikut sunnah, maka jadi macam
lembu dan kambing makan sajer, namun bila korang makan macam Nabi saw makan, maka di kira ibadat..
Masa nak makan, niatlah makan kerana perintah Allah, namun kena nafikan makanan yg bagi kenyang..hakikatnya
kenyang datang dari kudrat Allah. "

Tiba2 mak aku tercekik tulang ikan..
(bayangkan seorang mak cik sedang tercekik tulang)
Kemudian, Mak aku mendapat nasihat secara berperingkat, ada yg sarankan agar makan pisang, minum air dengan capat,
makan nasi kepal dan lain2, tapi masih tak berjaya..
kesian mak aku...
"Huh! Hamka, Takkan kau tak tahu cara sunnah Nabi nak buang tulang tercekik camne?..cakap terer.."(kata abang aku)
Aku kata: "senang sajer...Mak angkat kedua-dua tangan ke atas.. "
Mak akupun buat..tapi masih tak jadi..
Aku kata: "lurus Mak, tangan mak dua-dua kena lurus... !!!"
(bayangkan seorang makcik yg sedang duduk bersila sambil kedua-dua tangan diluruskan ke atas, tangan kanan masih
terdapat sisa2 nasi, manakala di lengan dan tengkuk di penuhi dengan rantai emas..)
Aku kata:
"Sekarang sebut: SUPERMAN RETURN!!!!!! "
HA HA HA..
(semua org ketawa)-nasi berhembur-hembur di sana sini.
Mak aku juga ketawa..sehingga tulang yg tercekik itu terkeluar..semuanya dari Allah!!!
he he he...selamat mencuba, ni bukan hadith,,just pengalaman.

reZEki keLuARgA...



tanggal 26hb....
akhirnya....
papa diberi rezeki y seumur hidupnya idam2 kn...
seorg cahaya mata lelaki...
ALHAMDULILLAH...
tp..
knp aku rse pelik???
xhappy???
mgkin kah sbb kami bkn dr perut y sama???
papehal pun dye kn ADIK aku???

xsampai 1 hari aku dpt adik...
aku dh nangis....
rase cm nk blik kolej skng jgk...
wlaupun pndftran sabtu ni....

aku rse cm aku bkn lagi anak perempuan papa..
aku rase kasih syg dye terhadap aku dah hilang serta merta...
kata2 papa mlm tu xdapat aku lupakan...
tp xpe la....
tuhan nk menguji kesabaran aku kn....??
aku pujuk hati ni...
supaya ikhlas menerima baby y xberdosa tu...
n
y pling penting...
dye jadi ank lelaki y baik...
ANAK SOLEH
jgn jd cm aku...
anak y xbersyukur n xkenang jasa papa...
insyaALLAH....

semoga ALLAH kurniakan kebahgiaan abadi kepada
MAMA,ADIK2 N SEMUA FAMILY KU...
amiiiinnnn.....!!!!

Sunday, June 27, 2010

penemuan kalimah Allah oleh adik aku d daging masakan mama






perjumpaan y menakjubkan....

korng2
sini2
aku de benda nk story....
semalam kn..
time adk aku tgh mkn daging goreng y mama msk
tbe2...
dye xjd suap daging tu dlm mulut dye..
dye rase pelik..
punya la tilik daging tu...
then dye jerit...
kakak2,tengok ni...ada kalimah ALLAH..
SUBHANALLAH
adik aku basuh daging tu makin jelas kalimah ALLAH tu...
mama simpan...
aku nk snap pun xsempat lg...
daging tu boleh di makan x ye???

Friday, June 25, 2010

dah sudah...
xtau ape dah jd..
rupe ape dh blog aku..
tenet cm sial..
bengang je...
asyk not found je..
line mxs kat umah aku cm vavi...
grrrrrrrrr

Thursday, June 24, 2010

apa dah jadi????

tengok!!!
apa dah jd ngn blog aku???
tidak!!!
xsuke2....nk tukar2....
grrr.....

~bunuh org y MULUT MANIS JUBOR MASAM~

1st day kat umah
dah poning plak
cm2 problem dtg
cm biase r
punca nya

si manusia berperangai syaitan 2 r
xde org lain lg y wat onar
syg4 cm biase r
panas baran
sume org dye mrh
nth2 syg4 aku ni dah terkene buatan org
ermmm
dlu x la cm ni
cian adk beradik syg4 aku ni
mak dye pun jd mngsa
tp pling kecian syg1,2,3 aku
si manusia berperangai syaitan ni depan syg4 aku wat la baik
bile xde
wat org cm org gaji

mulut manis jubbo masam
(agk kasar...tp di maafkn utk org y cm 2)
aku geram je
bia aku je duk umah dye
ngn org lain bleh r dye buli
ngn aku jgn harap!!!!!
tp syg4 mst xbg aku duk ngn manusia berperangai syaitan tu
tkut aku ape2kn dye kot
ngade2 tol
bia nk beranak nt susah

adik???
xmungkin aku akan mengaku adik dr parut manusia berperangai syaitan cm tu
ya Allah!!!
berat sungguh dugaan kau berikan kpd kami
apa y ptut aku wat saat2 genting cm ni???
rasa nk bunuh je org2 y cm syaitan ni

nasib baik aku belajar agama

tp y peliknye
syg4 aku ni cm xsedar ape y jd pas dye jumpa manusia berperangai syaitan ni
senang cter xsedar diri la
gaduh sana gaduh sni
marah mak ayah,adik beradik nk wat musuh
syg1,2,3, aku n syg-syg aku y lain toksah cter la
mcm2 dah kami tempuh
org je xtau
semata2 sbb manusia berperangai syaitan tu la

ape la y dye dah mandremkan kt kami sume
kadang2 xpcye
tp tgk kn perubahan diri syg4 sgt ketara
xmustahil kn???

apa y patut aku wat????
aku xtau la mmpu ke aku nk tolong pulihkan smula kebahgiaan kami sume
usaha cmne leh aku wat???
aku xmampu sorg2
tp aku malu ngn sume org ngn prblm aku skng
harap2 GOD kurniakan smbdy utk tlg selamatkn kami

jauhkan la org-org y aku syg dari sebarang kejahatan
dari
manusia berperangai syaitan tu

cukup2 la
harap2 Allah bg dye petunjuk cepat2
kebahgiaan dye skrg atas kesengsaraan kami b5
pengorbanan paling besar kami utk org yang kami syg,

syg4





Saturday, June 19, 2010

BaHaGiaN TuBuH Y PaLiNg PEnTiNg

Ibuku selalu bertanya padaku apa bahagian tubuh yang paling penting. Bertahun-tahun, aku selalu meneka dengan jawapan yang aku anggap benar.

Ketika aku muda, aku fikir suara adalah yang paling penting bagi kita sebagai manusia, jadi aku jawab, "Telinga, Bu." Jawab Ibuku, "Bukan. Ramai orang yang tuli. Tapi, teruslah memikirkannya dan aku menanyakanmu lagi nanti."

Selang beberapa tahun kemudian, dia bertanya padaku lagi. Sejak jawapan pertama, kini aku yakin jawapan kali ini pasti benar. Jadi, kali ini aku mengatakan, "Bu, penglihatan sangat penting bagi semua orang, jadi pastilah mata kita."

Dia memandangku dan berkata, "Kamu belajar dengan cepat, tapi jawapanmu masih salah kerana ramai orang yang buta." Gagal lagi, aku meneruskan usahaku mencari jawapan baru dan dari tahun ke tahun, Ibu terus bertanya padaku beberapa kali dan jawapannya selalu, "Bukan. Tapi, kamu semakin pandai dari tahun ke tahun, anakku."

Akhirnya tahun lalu, datokku meninggal. Semua keluarga bersedih. Semua menangis. Bahkan, ayahku menangis. Aku mengingatinya kerana itulah saat kedua kalinya aku melihatnya menangis. Ibuku memandangku ketika tiba giliranku untuk mengucapkan selamat tinggal pada datok.

Dia bertanya padaku, "Apakah kamu sudah tahu apa bahagian tubuh yang paling penting, sayang?"

Aku terkejut ketika Ibu bertanya pada saat seperti ini. Aku sering berfikir, ini hanyalah permainan antara Ibu dan aku.

Ibu melihat tanda kebingungan diraut wajahku dan memberitahu, "Pertanyaan ini penting. Ini akan menunjukkan padamu apakah kamu sudah benar-benar "hidup". Untuk semua bahagian tubuh yang kamu beritahu padaku dulu, aku selalu berkata kamu salah dan aku telah memberitahu kamu kenapa. Tapi, hari ini adalah hari di mana kamu harus belajar pelajaran yang sangat penting."

Dia memandangku dengan wajah keibuan. Aku melihat matanya penuh dengan airmata. Dia berkata, "Sayangku, bahagian tubuh yang paling penting adalah bahumu."

Aku bertanya, "Apakah kerana fungsinya untuk menahan kepala?" Ibu membalas, "Bukan, tapi kerana bahu dapat menahan kepala seorang teman atau orang yang kamu sayangi ketika mereka menangis.

Kadang-kadang dalam hidup ini, semua orang perlu bahu untuk menangis. Aku cuma berharap, kamu punya cukup kasih sayang dan teman-teman agar kamu selalu mempunyai bahu untuk menangis bila- bila pun kamu memerlukannya."

Akhirnya, aku tahu, bahagian tubuh yang paling penting adalah tidak menjadi orang yang mementingkan diri sendiri. Tetapi, simpati terhadap penderitaan yang dialami oleh orang lain.

Orang akan melupakan apa yang kamu katakan. Orang akan melupakan apa yang kamu lakukan. Tetapi, orang TIDAK akan pernah lupa bagaimana kamu membuat mereka bererti. Just because the past is painful, Doesn’t mean the future will be. So never let events from the past, Change the events for future, or You will be miserable forever…

Thursday, June 17, 2010

AkTIvIti mEnJeLaNg sUbUH

ArRrGgHH
aKhiRnyE...
sIap GAK asgMnt aKU
(pAdHAl de Lg 3 sOaLan lOM wAt)
hehehehe

RaSE cam XmO tdo...
KlU tdO geRenti SubUH x BANgun
so....
SEmeNtara SUbUH menJeLang AKu peNuhKAN akTIvIti Ngn
bLogWaLkInG

JoM3...

Wednesday, June 16, 2010

tengok!! kaki aku...ape tu???

ari ni aku baru de m0od nk bercerita
m0od aku kblkngn ni d landa hujan ribut kot

but semalam ok la ckit
leh gelak2 cz emmet da kembali ke bentuk asal nye
n bikin kami gelak2

semalam ujan lebat
1st time tgk pntai time ujan
wahh!!
subhanAllah
cantiknye

rugi xbawak camera time tu

ermmmm
smlm de blaku kjdian y tragis jgk utk aku
time ujan2 cm ni aku geli ckit
tkut ade bintng penghisap drah je
hehehehe

ceritanya bermula......
balik dr melepak,bersumbat la kitorg dlm 1 kereta...
emmet,awe@mat,wan,aku,farrah,bik n sya
7 org dalam satu kereta????
hebat!!!

smpai je kt bilik
bergegas la kami utk solat maghrib
time dlm toilet aku amek wuduk
tibe2....
time nk basuh kaki de smthng kt kaki aku
warne hitam n bentuknya sgt pelik bg aku
apakah itu???

aku ape lg
menjerit la
berlari-lari aku masuk bilik dapatkn rumate2 ku
aku peluk sya kuat2
takut la
apa kat kaki aku tu???
bik try la nk tarik bende tu
aku terjerit2
SAKIT!!!!SAKIT!!!!!
padahal aku xrase papepun
cuak punye pasal

tibe2 aku dengar dua ekor mmbe aku ni tergelak
HAHAHAHAHAHAHA
kenapa??apa kt kaki aku???
lintah ke???
pacat ke???

bukan lintah...
bukan pacat...
tapi???

salotip berwarna hitam je kut terlekat kat kaki aku...
HAMPEH!!!!!!

penat aku menjerit2 semata2 bcz dat thing???
ad0ooi...
malu siot...
mmbe aku smpai nk pecah perut gelak....

chow3...

Tuesday, June 15, 2010

SilA amBil PERhaTian WaHai Kaum HawA

Kisah benar ini berlaku di US.
Ia tentang seorang wanita dari Malaysia yang bekerja di US. Dia memakai tudung dan memiliki akhlak yang bagus.

Suatu malam perempuan ini dalam perjalanan balik ke rumah dari tempat kerjanya. Kebetulan dia mengambil jalan singkat untuk pulang. Jalan yang diambil pula agak tersorok dan tidak banyak orang yang lalu lalang pada masa itu.

Disebabkan hari yang agak sudah lewat, berjalan di jalan yang agak gelap sebegitu membuatkan dia agak gelisah dan rasa takut. Lebih-lebih lagi dia berjalan bersaorangan.

Tiba-tiba dia nampak ada seorang lelaki (kulit putih Amerika) bersandar di dinding di tepi lorong itu. Dia sudah mula rasa takut dan tak sedap hati. Apa yang dia boleh buat waktu tu adalah berdoa ke hadrat Allah memohon keselamatan atas dirinya. Dia baca ayat Kursi dengan penuh pengharapan agar Allah membantu dia disaat itu.


Masa dia melepasi tempat lelaki itu bersandar, dia sempat menoleh dan dapat mengecam muka lelaki itu. Nasib baik lelaki itu buat tidak endah dan perempuan ini selamat sampai ke rumahnya.

Keesokkan paginya, wanita ini terbaca dalam akhbar yang seorang perempuan telah dirogol oleh seorang lelaki yang tidak dikenali dekat lorong yang dia jalan semalam hanya 10 minit selepas dia melintasi lorong tersebut. Muslimah ini yakin benar lelaki kulit putih yang dia lihat semalam adalah perogol itu.

Atas rasa tanggungjawab dia terus ke balai polis dan buat aduan. Wanita ni dapat mengenalpasti suspek melalui kawad cam dan selepas siasatan dilakukan, polis dapat bukti bahawa lelaki tersebut adalah perogol yang dicari.

Tapi perempuan ini hairan juga kenapa lelaki tadi tak jadikan dia mangsa ketika dia melalui lorong tersebut walhal dia keseorangan di masa tu, tetapi lelaki tadi rogol perempuan yang lalu selepas dia. Wanita ini nak tahu sangat sebabnya. Jadi dia minta kebenaran polis untuk bercakap dengan perogol tadi sebelum hukuman dijatuhkan (sebelum lelaki tadi di bawa ke tempat lain).

Dia pun tanya perogol itu..

“Why don’t you do anything to me on that night even though you know that I’m alone?”
(Kenapa awak tak buat apa-apa kat saya malam tu walaupun awak tau saya seorang je masa tu?)

Perogol tu jawab:

“No, you are not alone. That night I saw two young man walking with you. One on your right side and the other one was by your left side. If you were alone of course you will be my victim.”
(Tak, awak bukan berseorangan. Malam tu saya nampak ada 2 orang lelaki berjalan dengan awak. Seorang sebelah kanan awak dan sorang lagi sebelah kiri awak. Kalaulah awak sorang2 malam tu, sudah pasti awak jadi mangsa saya..)

Wanita ni rasa amat terkejut bila dengar penjelasan perogol tu. Dia bersyukur ke hadrat Allah kerana memelihara dia malam itu, mungkin juga berkat ayat Kursi yang dia baca malam itu.

p/s : MORAL CERITA INI

Jika kita sebagai hambaNya menurut segala perintah dan meninggalkan segala laranganNya, Dia pastinya akan sentiasa dekat dengan kita dan memelihara kita. Wanita tadi pertama-tamanya menutup aurat di US dan memang seorang yang menjaga batas-batas yang ditetapkan Islam. Mungkin dua orang lelaki yang menemani wanita itu adalah malaikat yang diutuskan Allah untuk menjaga hambaNya yang sentiasa ingat akan diriNya.


"... Barang siapa membaca ayat Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya,Allah mewakilkan 2 orang Malaikat memeliharanya hingga subuh. Barang siapa yang membaca ayat al-Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah berkenan memberi pertolongan kepadanya ... "
[Dari Abdullah bin ‘Amr r.a.]


Sebuah kisah benar yang sangat sangat menarik pada pandangan ku...
semoga kite semua mendapat pengajaran dan ilmu yang bermanfat...
sebagai hamba kita seharusnya percaya dengan kemampuan senjata orang mukmin iaitu DOA….
semoga kita sentiasa dipeliara Allah dari kejahatan syaitan yang di rejam…….


Korang yg bergelar wanita... amalkanlah..
moga lelaki bermata buaya emas tak ganggu kalian...

Monday, June 14, 2010

rAmaLAN OH raMALaN....

Mengetahui ejaan nama anda

Ilmu ini dinilai dari nama yang dieja dalam tulisan jawi. Oleh yang demikian nama anda perlu dieja dalam ejaan jawi sebelum ia boleh dinilai. Huruf hija’iah mempunyai 30 huruf dari ‘alif’ sampai ‘ya’. Dalam risalah ini, saya tidak dapat mengajar anda bagaimana hendak mengeja nama anda dalam bahasa arab atau tulisan jawi. Seeloknya tanyalah pada yang tahu.

Mengapa saya mahu anda merujuk kepada orang yg tahu asas jawi kerana kesilapan anda mengeja nama, memungkinkan anda membuat perkiraan yang salah. Contoh nama Ahmad ejaannya ialah alif Ha mim dal. Ia bermula dengan alif yang sinonim dengan huruf rumi A. Bagaimana pula dengan Abdul? Mungkin anda yg tidak tahu akan mengeja dengan ejaan Alif bad al wau lam sedangkan ejaan sebenarn bagi Abdu ialah ain bad al alif lam. Oleh yang demikian rujuk ejaan nama anda dalam tulisan jawi dari orang yang tahu dan mempunyai asas arab.

Sebagai umat Islam sepatutnya kita harus tahu asas jawi kerana dengan itu kita dapat membaca ayat-ayat suci Al-quran.

Kedudukan huruf hija’iah pada jari anda.

Kita mempunyai lace w:st="on"lima lace jari iaitu ibu jari, jari telunjuk, jari tengah, jari manis dan jari kelingking. Disetiap jari mempunyai 3 bahagian. Setiap bahagian mewakili ‘extreme level’ atau tahap ekstrim. Dari bawah tahapnya rendah, tengah tahapnya sederhana dan atas tahapnya tinggi.

Kita perlu mula mengira bermula dari jari telunjuk dari bawah mengikut jadual dibawah:

JT = jari telunjuk

JTh = jari tengah

JM = jari manis

JK = jari kelingking

IJ = ibu jari

R = rendah

S = sederhana

T = tinggi

JT – R(alif) – S(ba) – T(ta)

JTh - R(tha) – S(jim) - T(Ha tebal)

JM – R(kha) – S(dal) – T(dzal)

JK – R(ra) – S(zai) – T(sin)

IJ – R(shin) – S(sad) – T(dhad)

JT – R(tho) – S(zho) – T(ain)

JTh – R(ghain) – S(fa) – T(qaf)

JM – R(kaf) – S(lam) – T(mim)

JK – R(nun) – S(wau) – T(ha simpul)

IJ – R(lam alif) – S(hamzah) – T(ya)

Anda perlu melihat nama anda berada dikedudukan jari yang mana. Dari situ anda dapat melihat resmi nama anda mengikut sifat jari. Bagaimana sekiranya anda mempunyai beberapa nama yang panjang seperti Abdul Karim, Mohd Saiful, Ahmad Albab dan sebagainya? Anda perlu mengambil nama yang pertama untuk dibuat perkiraan. Sifat dari nama kedua jarang dapat mengatasi sifat nama pertama. Wallahualam.

Sifat Jari

Mengapakah anda tahu nama anda berada dikedudukan jari yang mana? Ini adalah kerana setiap jari mewakili sifat tertentu. Berikut adalah sifat jari:

Jari telunjuk = Orang dari jari telunjuk dikatakan orang yang suka memberi arahan atau mengarah orang lain. Ia juga dikaitkan sifat seseorang yang lebih suka katanya didengari dari mengr kata orang lain. Kita sendiri kalau mengarah orang menggunakan isyarat jari telunjuk. Isyarat jari telunjuk juga dikaitkan dengan marah dan garang. Sifat pemarah dan panas baran juga dikaitkan dengan mereka yang resminya ari jari telunjuk.

Jari tengah = jari tengah dikaitkan dengan orang yg mempunyai ego. Dibandingkan sifat fizikal jari tersebut dari yg lain, ia menunjukkan jari ini lebih tinggi dari jari yang lain. Selain daripada itu, orang dari jari tengah juga dikaitkan dengan sifat yang suka menunjuk atau berketrampilan, suka menjadi perhatian, suka diberi perhatian. Kebanyakan dari jari tengah ini juga dilihat mampu untuk berada dikhalayak ramai. Walaubagaimanapun kelebihan jari tengah adalah ia mampu mengisi dan diisi yang membawa maksud boleh dirunding.

Jari manis = Fizikal jari manis itu sendiri membuatkan ramai orang meletakkan cincin pada jari ini. Kebanyakan orang jari manis adalah dari jenis yang boleh dibanggakan atau disukai. Ia juga mempunyai sifat boleh mengisi dan diisi. Orang dari jari manis juga dikaitkan dengan sifat low profile dan perwatakan baik. Bukan dari jenis yang menunjuk-nunjuk dan mengambil perhatian. Ia juga dikaitkan dengan mereka yang pandai menggunakan pemikiran.

Jari kelingking = adalah jari yang paling kecil dan hujung. Orang dari jari kelingking diibaratkan seperti ekor kucing betina yang Nampak lurus ditutupi bulunya tetapi dihujung ekor itu bengkok tersembunyi. Ia dikaitkan dengan mereka yang tidak tentu pendirian atau cakap berbalik-balik serta berubah-rubah. Ia juga dikaitkan dengan mereka yang panjang akal. Ini bermaksud orang jari kelingking dari jenis bijak yang tersembunyi. Kepanjangan akal itu boleh mendatangkan kebaikan atau keburukan terserah kepada tuan empunya diri dalam mempergunakan kelebihan tersebut.

Ibu jari – Orang dari ibu jari adalah orang yang jenis disukai ramai kerana kebaikannya. Ini tidak bermaksud mereka adalah orang yg sentiasa baik tetapi kerana mereka suka membuat kebaikan yang disukai orang. Apabila kita memuji orang, kita sendiri menunjukkan isyarat ibu jari ‘GOOD’ dan begitulah lebih kurang orang yang berada pada ibu jari ini. Kebiasaanya orang dari ibu jari ini medah menyesuaikan diri dengan orang lain dan orang lain juga boleh sesuai dengannya.

-->tUlaNG ruSuk~


tibe2 ari ni aku terpikir balik...
aku ni milik tulang rusuk siapa??
bukan xpenah terlintas kat fikiran sblm ni...
but today..
aku t'ingat kt sorg mmbe aku y pnh ckp cm ni au...
"hawa drpd tulang rusuk lelaki...tp klu lelaki tu kawen rmai mksdnye tulng rusuk lelaki tu bnyk la???"
hahahaha..
bongok mmbe aku sorg tu...
tp kn...
aku ttnye2 smpai skng n nk tau sgt...
spe r jodoh aku...
bkn pe...
ex aku sllu cri aku..
n kdg2 aku de gk cri dye...
hekhekhek...
(gatalkn??)
klu aku tau gerenti aku dh tgl dye terus...
aku bkn lupa apa y dye pnh wat aku...
tp aku rse pelik bile dye xde..
cmne erk nk tglkn dye terus??
hidup aku sblm ni byk bgantung ngn dye..
aishh...!!
ni dah mcm kuar dr topik jew...
erkkk.....
out3...!!
~zassss~

Saturday, June 12, 2010

~KEntUT BerPrOBlEm~

for emmet....
aku xabis crte kat ko kn smlm....
so aku nk cter kt cini...
share ngn org lain gk...



Seorang wanita tua pergi ke klinik untuk membuat pemeriksaan. Doktor bertanyakan kepada wanita tersebut apa masalahnya.

Wanita tua menjawab dia menghadapi masalah kentut yang tidak berbunyi dan tidak berbau, sedangkan dia
telah kentut sehingga sepuluh kali banyaknya ketika berada di pejabat. Memandangkan kentutnya tidak berbunyi
dan berbau dia langsung tidak menyedari ianya berlaku. Doktor mendengar dengan teliti dan memberi wanita tua
tersebut senarai beberapa jenis pil yang perlu di ambil. Doktor mengarahkan wanita tua itu mengambil pil-pil
tersebut selama seminggu dan selepas itu datang berjumpa dengannya semula.

Selepas seminggu wanita tua itu datang semula ke klinik untuk menyatakan rasa tidak puas hatinya kepada doktor.

"Saya tak tau apa yang doktor berikan kepada saya, tapi bau udara di sekitar saya sangat busuk, tak dengar bunyi
apa-apa pun tapi busuknya sangat dahsyat", kata wanita itu.

"Bagus, sekarang deria bau awak dah pulih, kita akan usaha untuk pulihkan deria pendengaran awak pula", kata doktor

Friday, June 11, 2010

~LiPAs oH LiPAs~


EuUwWwWwWW
akU beNGAng BeTOl nGN seKOR lipAS ni...
Ade KE paTUt AKU tgH2 sYIok Tdo DYE kaCAU...
tiBe2 jE terBAng HINGGap Kat MUka KU...
xPuas ati pe KAcau AKU tIDO....???
grrrrr....
aKu ni TKeJUT caM BeRUK tkeJUT tu HA.....
laNGSung Xle TiDo Da....
Ape NK buAT??
SbLUM aku JADi tIngat KAt si DYE better AKU dO smethinG...
CaM BIase la...
LaYaN ctER2 LaWAk La...
MEh AKU cter Kt KOrNG lak...

Lawak 1
Majikan : kamu di pecat!
Pekerja : tapi saya tidak melakukan apa-apa!!
Majikan : itu lah sebabnya mengapa kamu di pecat..

Lawak 2
Tuan rumah : adakah kamu telah mencuci ikan ini sebelum kamu
mengorengnya.

Pembantu rumah : saya fikir itu tidak perlu apa gunanya mencuci ikan
yang memang berada dalam air seumur hidupnya.

Lawak 3
Seorang penumpang kapal terbang bertanya kepada seorang wanita tua disebelahnya.

Penumpang : makcik tahu tak nama lapangan terbang yang kita lepasi tadi?
Makcik : tidak.makcik tak tau.kenapa?
Penumpang : sebab anak makcik turun di situ tadi dan tidak naik semula.

Lawak 4
Guru : Mat, jika saya beri awak dua ekor arnab hari ini , dan dua ekor lagi pagi esok berapa ekor arnab
yang kamu ada di rumah?
Mat : tujuh
Guru : apa maksud kamu "tujuh"?
Mat : yalah, saya sudah ada tiga ekor arnab di rumah.

Lawak 5
Seorang penerbit filem mahu menerbitkan sebuah filem yang paling canggih dalam dunia, dan dalam filem
itu ada adegan pertempuran yang paling hebat pernah diadakan.

Penerbit : saya akan menggunakan dua pasukan tentera setiap satu mempunyai 25 ribu tentera.
Pengarah : kalau 2 pasukan mejadi 50 ribu, bagaimana kita mahu membayar mereka?
Penerbit : ini lah yang saya telah rancangkan, kita gunakan peluru hidup!

Lawak 6
Anak ular : ibu, kita nie beracun tak?
Ibu ular : tidak. mengapa tanya?
Anak ular : saya baru saja tergigit lidah saya!

Lawak 7
Ali hensem merupakan pelajar yg bijak pandai. Sehinggalh satu ketika dia datang lewat ke sekolah dan
kelihatan Cikgu Amat telah pun berada di kelas..

Cikgu Amat : Ali, kenapa lewat datang ke sekolah?
Ali : Hujan, cikgu.
Cikgu Amat : Kalau seminggu?
Ali : Banjir, Cikgu.
Cikgu Amat : Kurang ajar!
Ali : Ajar saya cikgu.
Cikgu Amat : Setan !
Ali : Saya takut, cikgu.
__________________

SEkIaN saJE....
TerIma kASiH....



Thursday, June 10, 2010

~tAkUt lA puLAk~


waktu sekarang menunjukkan pukul 4.20....
tp aku still xngntuk lg...
adoi...
risau kn result ni...
td aku check tp xkuar lg...
pkul brpe bru kuar ni...
aku nk tgk time sunyi2....
xde sape nk kacau aku....
arrgghhhhh...
cuak doe....
cmne r result aku nnt....
minx2 la ok...
n xde y repeat2....
amiiiinnn....

Tuesday, June 8, 2010

cerita semalam...

kenapa ngn aku ni????semalam aku nangis...
aku sendri xpasti ape la sgt y wat aku sedih....
teringat kat si dye je kot...bile aku sendiri...hati aku terimbaskan kembali memori2 3taun y lepas....
saat2 manis n pahit aku ngn dye....
ermm...nsib baik geng baru @dungun ajak kuar...
hilang terus rse sedih aku....
mlm tu k.eiza blnje mkn...then kitorg lepak2 kt playground n pantai....



bik kate y hijau tu bulan..hahahaha...sbenarnye tu lampu kt pokok...ekekeke....



pinjam ank2 org jap...hehehe



emmet y ngokngek...tersangkut kt gelongsor...bongok!!hahaha



ktorg sbenarnye posing ats tunggul kayu ni..tibe2.....jeng jeng jeng....



k.ieza terjatuh plk.....cian dye...tergolek2..emmet dh cuak time tu...org y dye syg dh jd cm nangka busuk jatuh....hihihi...k.eiza jgn marah erkkk...



aku yang paling gemok kot...hukhukhuk.....


nsib baik la ad dorng sume ni.....
tp bile aku kt bilik...hati aku makin parah...
nk tau ape aku wat bile sedih??
aku layan cter2 lawak....
meh aku cter kt korg plk....cter ni aku pnh gak cter kt si dye...
cternye cm ni....


Seorang budak kecil sedang memanjat pokok mangga ditepi rumahnya, tetiba dibawahnya

melintas penghulu kampung tersebut sambil memandang keatas.

"MasyaAllah" tok penghulu tersebut tetiba bersuara dan menyuruh budak kecil

tersebut turun. Setelah budak kecil itu turun, tok penghulu memarahi beliau :

Tok penghulu : Hey budak, lain kali kalau nak memanjat pokok,

pakai seluar dalam dulu. Tak senonoh betul

Tok penghulu tersebut memberikan wang RM5.00 dan menyuruh budak itu membeli seluar dalam.

Setelah pulang kerumah, budak tersebut menceritakan segala-nya kepada emak nya.

Esok pagi-pagi lagi, emak budak tersebut pula memanjat pokok tersebut

tanpa memakai seluar dalam. Dalam hatinya berkata

"kalau anak aku boleh dapat RM5.00, aku yang dah besar ni,

koman-koman boleh dapat RM20.00"

Seperti semalam, tok penghulu sekali lagi melintas kawasan tersebut sambil memandang keatas.

"MasyaAllah" sekali lagi tok penghulu terkejut dan memanggil emak budak tersebut turun.

Dengan hati yang gembira kerana perangkapnya untuk mendapat RM20.00

akhirnya hampir menjadi kenyataan,

tok penghulu berkata : "Kamu dengan anak kamu sama saja, dah tahu nak panjat pokok,

pakai lah seluar dalam... tak senonoh betul.

Selepas selesai membebel tok penghulu menyeluk poketnya dan mengambil wang lalu berkata :

"Nah 20 sen, pergi beli pisau cukur"


hahahahahahahahahahha.....

Monday, June 7, 2010

~piCtURe kAmi~




leh xperasan minah y hilng purse tu purse
dye dh xde...


memang syok...wat ktrg nangis...


posing smentre tgu movie midnight...


emmet sllu kee buli...cian dye...


sesi mngelp kaki....pas main air kt pntai...


siput y berisi ketam..


teluk cempedak time....


blurr


wan y mau dikepit...


minah gile bgmbr...


ni skill wan...


emmet...

bik....



farrah...


aku tggu turn...


bile nie??? wan punye kje la ni...

mat jambu try bju pink...


ni la farrah...gelap plk pic ni...


kanak2 riang...sementara tgu nk tgk movie LAGRNDA BUDAK SETAN
main game dulu...

geng baru@dungun


dh bermggu2 duk kt dungun...
but dis week bru rse bmkne ckit...
dh de kwn2 bru...
gelak,nangis,cuak,ermm..sume perasaan la ktorg lalui dlm mse 24hours...
aku,bik n farah plan nk g jln2..wan n emmet ikut je...
pg2 lg aku,bik n farrah kuar cri kete...c emmet biase r..pemalas....
ktorg sewe 24 hours...kete viva...rm80...
ktrg g kuantan...makan2,tgk wayang,main bowling,lepak kt teluk cempedak..
ari tu ktrg sempat tgk 2 movie...syokk...LAGENDA BUDAK SETAN..
aku,farrah n bik menangis kot..touching tol cter tu...
2nd movie aku lupe plk title dye...
coz aku serabut time tu....
ex aku wat hal...dye cll mama n cter evrythng kat mama...aku jd kecut perut...
cter tu best gk, tp cm tnanti2 bile la nk abis cter ni...cm lame gle dlm pnggung tu...
ade 1 ag stry...purse bik hilang plk...
b4 ktrng tgk 2nd movie,aku, farrah n bik masuk toilet...boleh plk bik lupe nk ambk purse dye pas make up2...
mula2 xperasan lg...bergambar sakan...
tbe2 dye jerit..."purse aku??"
ktrng dah bdebar bile cek dlm beg xde...
bile pg blik k toilet..ofcos la xde kn...
blari2 la ktrg ni....cri ofis guard...
Alhamdulillah...jmpe gk purse bik...
kenangan sume tu...
jp2 lg aku upload pics ktorng...

segalanye bermula


salam.....welcome to my new blog...ari ni bermula la new life aku tanpa si die...setelah 3taun lbih akhirnye aku merdeka dari si dye...
i will be start wif new dreams n new hope....